14.04.2025 – poniedziałek

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Twaróg ze śmietaną (150g), pieczywo: żytnie, z ziarnami, baltonowski (35g) z masłem (6g), polędwica Ani , ser morski(15g), pomidor, ogórek, rukola (20g)

Herbata owocowa

Owoc: owoce suszone (100g)

Alergeny – 1, 6, 7,11

II danie: ryż z serem żółtym i pieczarkami (200g) sałatka grecka (80g)

Kompot

Zupa: z soczewicy czerwonej z kiełbaską (250g).

Alergeny- 1,9,3,5,7

 

Tosty z serem i wędliną(150g)

Herbata mięta (150g)

 

 Podwieczorek II:  kanapka  (100g)

 Alergeny 1,7,6

 

15.04.2025 – wtorek

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Płatki ryżowe  na mleku (150g), pieczywo: żytnie, z ziarnami, baltonowski (35g) z masłem (6g), szynka swojska , ser salami (15g), pomidory koktajlowe, rzodkiewka , roszpunka (20g)

Herbata zielona z miodem

Owoc: jabłko, banan(100g)

Alergeny – 1, 6, 7,11

II danie: kotlet z fileta  kurczaka (80g) ziemniaki z koperkiem(150g), mizeria (80g).

Kompot

Zupa: pomidorowa z ryżem(250g).

Alergeny- 1,9,3,5,7

 

Panna cotta z malinami z(150g)

Herbata lipa (150g)

 

 Podwieczorek II: kanapka  (100g)

 Alergeny 1,7,6

 

16.04.2025– środa

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Pieczywo: żytnie, z ziarnem, baltonowski (35g) z masłem (6g), ser królewski (15g), papryka , pomidor, szpinak (20g) sałatka z tuńczyka z jajkiem i  kiszonym ogórkiem(30g)

Herbata z cytryną

Owoc: kiszona kapusta,jabłko100g

Alergeny – 1,4, 6, 7,11

II danie:  kopytka z cebulką (150g) kalafior na parze z bułką tartą  (80g)

Woda z sokiem

 

Zupa: pulpetowa (250g).

 

Alergeny-1,3,7,9

 

Hummus z awokado ,grahamka z masłem (150g)

(dżem)

Herbata melisa

 

Podwieczorek II: Kanapki.

Alergeny 1,3,7,6

 

17.04.2025. – czwartek

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Płatki jaglane na mleku (200g) pieczywo: żytnie, z ziarnami, baltonowski (35g), z masłem (6g) krakowska sucha , camembert  (15g), papryka żółta, kalarepa cebulka zielona  (20g).sałatka jarzynowa (30g)

Herbata mięta.

Owoc: jabłko pomarańcze(100g).

 Alergeny – 1, 6, 7, 11

II danie: spaghetti bolognese(150g) surówka z młodej kapusty (80g)

Lemoniada

Zupa:  ogórkowa (250g).

 

Alergeny 1,7,6,9,3

 

Jogurt owocowy z ciasteczkami domowymi (150g)

 

Herbata malinowa

 

 

Podwieczorek II: Kanapki.

Alergeny 1,3,7,6

18.04.2025. – piątek

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Jajko z majonezem i szczypiorkiem (100g) pieczywo: żytnie, z ziarnami, baltonowski (35g), z masłem (6g) kabanosy, ser mozzarella (15g),  pomidor, ogórek, sałata lodowa(20g).

Herbata

Owoc: mandarynka ,gruszka 100g

 Alergeny – 1, 6, 7, 11

II danie: kotlet rybny (80g), ziemniaki z koperkiem (150g ) kapusta  kiszona (100g)

Lemoniada

Zupa: krupnik (250g).

 

Alergeny 1,7,6,9,3

 

Kanapka  z serem i wędliną (120g)

 

Herbata rumianek

 

Podwieczorek II: Kanapki.

Alergeny 1,3,7,6

Aby zobaczyć występujące alergeny, najedź na ikonę alergen