Jadłospis
14.04.2025 – poniedziałek
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
Twaróg ze śmietaną (150g), pieczywo: żytnie, z ziarnami, baltonowski (35g) z masłem (6g), polędwica Ani , ser morski(15g), pomidor, ogórek, rukola (20g) Herbata owocowa Owoc: owoce suszone (100g) Alergeny – 1, 6, 7,11 |
II danie: ryż z serem żółtym i pieczarkami (200g) sałatka grecka (80g) Kompot Zupa: z soczewicy czerwonej z kiełbaską (250g). Alergeny- 1,9,3,5,7
|
Tosty z serem i wędliną(150g) Herbata mięta (150g)
Podwieczorek II: kanapka (100g) Alergeny 1,7,6
|
15.04.2025 – wtorek
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
Płatki ryżowe na mleku (150g), pieczywo: żytnie, z ziarnami, baltonowski (35g) z masłem (6g), szynka swojska , ser salami (15g), pomidory koktajlowe, rzodkiewka , roszpunka (20g) Herbata zielona z miodem Owoc: jabłko, banan(100g) Alergeny – 1, 6, 7,11 |
II danie: kotlet z fileta kurczaka (80g) ziemniaki z koperkiem(150g), mizeria (80g). Kompot Zupa: pomidorowa z ryżem(250g). Alergeny- 1,9,3,5,7
|
Panna cotta z malinami z(150g) Herbata lipa (150g)
Podwieczorek II: kanapka (100g) Alergeny 1,7,6
|
16.04.2025– środa
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
Pieczywo: żytnie, z ziarnem, baltonowski (35g) z masłem (6g), ser królewski (15g), papryka , pomidor, szpinak (20g) sałatka z tuńczyka z jajkiem i kiszonym ogórkiem(30g) Herbata z cytryną Owoc: kiszona kapusta,jabłko100g Alergeny – 1,4, 6, 7,11 |
II danie: kopytka z cebulką (150g) kalafior na parze z bułką tartą (80g) Woda z sokiem
Zupa: pulpetowa (250g).
Alergeny-1,3,7,9
|
Hummus z awokado ,grahamka z masłem (150g) (dżem) Herbata melisa
Podwieczorek II: Kanapki. Alergeny 1,3,7,6
|
17.04.2025. – czwartek
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
Płatki jaglane na mleku (200g) pieczywo: żytnie, z ziarnami, baltonowski (35g), z masłem (6g) krakowska sucha , camembert (15g), papryka żółta, kalarepa cebulka zielona (20g).sałatka jarzynowa (30g) Herbata mięta. Owoc: jabłko pomarańcze(100g). Alergeny – 1, 6, 7, 11 |
II danie: spaghetti bolognese(150g) surówka z młodej kapusty (80g) Lemoniada Zupa: ogórkowa (250g).
Alergeny 1,7,6,9,3
|
Jogurt owocowy z ciasteczkami domowymi (150g)
Herbata malinowa
Podwieczorek II: Kanapki. Alergeny 1,3,7,6 |
18.04.2025. – piątek
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
Jajko z majonezem i szczypiorkiem (100g) pieczywo: żytnie, z ziarnami, baltonowski (35g), z masłem (6g) kabanosy, ser mozzarella (15g), pomidor, ogórek, sałata lodowa(20g). Herbata Owoc: mandarynka ,gruszka 100g Alergeny – 1, 6, 7, 11 |
II danie: kotlet rybny (80g), ziemniaki z koperkiem (150g ) kapusta kiszona (100g) Lemoniada Zupa: krupnik (250g).
Alergeny 1,7,6,9,3
|
Kanapka z serem i wędliną (120g)
Herbata rumianek
Podwieczorek II: Kanapki. Alergeny 1,3,7,6 |
Aby zobaczyć występujące alergeny, najedź na ikonę